Rendeletben írhatnák elő az önkormányzatok, hogy 22 és 6 óra között ne árulhassanak szeszes italt a nemzeti dohányboltokban - írja a Napi.hu. Az erről szóló törvénymódosítási javaslatot Kocsis Máté nyújtotta be ahhoz a javaslathoz, amit Lázár János jegyez a trafiktörvény szigorításáról.


A javaslat szerint a korlátozás betartását a jegyzők ellenőriznék, akár egymillió forintos bírságot is kiszabhatnának, végső esetben pedig a vámhatóságnál kezdeményezhetnék a trafik bezárását. Kocsis azzal indokol, hogy sokak nyugalmát zavarják az este tíz után nyitva tartó dohányboltok, mert egyesek az ott vásárolt szeszes italt az üzlet előtt, hangoskodva fogyasztják el.

Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere már tavaly szorgalmazta a törvénymódosítást. Bús Balázs szerint ugyanis jelenleg nincs lehetősége az önkormányzatnak, hogy fellépjen az éjszaka nyitva tartó trafikok előtt rendszeressé vált alkoholizálás ellen. A dohánytermék-kiskereskedelem hatósági felügyeletét a NAV látja el, de az ő hatáskörük sem terjed ki a közterületi italozás, hangoskodás megszüntetésére. (Illusztráció: Smagpictures.com / Márton Neményi)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!