Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sokkoló részletek kerültek napvilágra Diana hercegnő tragikus balesete kapcsán. Egy amerikai házaspár, aki szemtanúja volt az eseménynek, azóta is szintül hiszi, a szívek hercegnőjének szörnyű halála "nem baleset" volt - adja hírül a Daily Mail.

Robin és Jack Firestone most a saját életét félti, hiszen nem kis titkot hozott nyilvánosságra: a helyszínen ugyanis két rejtélyes személygépkocsit láttak, melyek aztán köddé váltak, és amiket azóta sem azonosítottak.

Mint ismert, 1997 augusztus 31-én, Párizsban, a Pont de'l'Alma alagútban, a 36 éves Diana hercegnő és szerelme, a 41 éves Dodi Fayed a sofőrjével, Henri Paullal együtt életét vesztette.

Firestone-ék épp a hoteljük felé tartottak egy taxi hátsó ülésén, amikor behajtottak az alagútba, néhány perccel az ütközés után. Azt állítják, tisztán láttak két "hivatalinak tűnő" és "gyanúsan állomásozó" gépkocsit, a hercegnő összetört járműve előtt. Akkor még nem tudták, hogy a nő, aki a roncsok között ült, Diana volt.

Mivel fontosnak tartotta a részletet, a házaspár azonnal felkeresett egy francia járőrt, hogy beszámoljon a két titokzatos járműről.

"Odamentünk hozzá, és azt mondtam: 'figyeljen, akkor éjjel mi ott voltunk az alagútban, és beszélnünk kell a rendőrséggel, mert láttunk bizonyos dolgokat." - számolt be Robin.

"A járőr szinte rögtön, hezitálás nélkül azt felelte nekünk, már épp elegendő tanújuk van, ne aggódjunk miatta." - folytatta a történetet a feleség.

"Le voltunk sújtva. A világ egyik leghíresebb nőjét meggyilkolták, erre fel ők nem akarják meghallgatni a szemtanúkat." - nyilatkozott megbotránkozva Robin.

Robin és Jack Firestone azóta is rettegésben él

Bár kulcsfontosságú szemtanúk voltak, a helyi és a brit hatóságok is elutasították őket a tanúvallomástól, mivelhogy amit látni véltek, az túl botrányos. Még be sem avatták őket az első nyomozásba, melyet 2007-ben indítottak Londonban. Hónapokkal később, mielőtt még bíróságra vitték volna az ügyet, Dodi édesapja felvette a kapcsolatot Firestone-ékkal.

1999 szeptemberében, a francia hatóságok azzal tettek pontot az ügy végére, hogy kilenc fotóriportert és egy motorkerékpáros sajtóképviselőt vádoltak meg a balesetért, továbbá a sofőr, Henri Paul vérében mért alkohol és kábítószer, valamint a túlzott sebesség miatt őt tették törvényileg felelőssé. Azonban Mohamed Fayed meg volt győződve arról, hogy az incidens mögött ennél jóval több húzódik. Ő is gyilkosságra gyanakodott.

A házaspár végül személyesen is felvette a kapcsolatot Fayed jogi csapatával New Yorkban, a vallomásukat pedig előterjesztették Scott Baker bírónak. De az ügyben azóta sem történt előrelépés.

"Még ma is rettegésben élünk azért, amit láttunk, és amit mondtunk. Nem hiszem, hogy Diana halála baleset volt, és a hatóságok hozzáállása is csak megerősít engem ebben a hitemben. A teljes baleseti sztori egy előre eltervezett dolog volt." - fogalmazott Robin Firestone, hozzátéve: "Remélem, Vilmos és Harry herceg egyszer majd veszi a bátorságot, és sikerül kiderítenie, mi is történt valójában az édesanyjukkal."

A házaspár bár nagyon félti az életét, és jelenleg is egy őrzött, eldugott helyen él, mégsem szeretné annyiban hagyni a dolgot. Jack Firestone pedig írt azóta egy könyvet "Diana nyomában" címmel, és épp egy produkciós irodával tárgyal, hogy megfilmesítsék a történetét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!