Reeves többszörösen forradalmasította az akciófilm műfaját és újradefiniálta magát akciósztárként. Mutatjuk az öt kedvenc filmünket tőle.


Keanu Reeves szeptember másodikán tölti be egy híján a kerek hatvanat, ami azért megdöbbentő, mert körülbelül 47-nek néz ki mindig a képeken és a filmekben, sőt, a fejünkben is. Vagyis, valószínűleg ugyanazt a csodakaját eheti, mint a szintén nagypapakorba került Tom Cruise. Mégis, az eltelt évek száma 59 lett nála is, így sorra vesszük a legjobb alakításait és reménykedünk benne, hogy még legalább 20 évig nem akar nyugdíjba vonulni. Itt vannak a kedvenceink tőle:

Az ördög ügyvédje (1997)

Top szereposztás: Reeves mellett Al Pacino és Charlize Theron remekelnek. Ehhez már csak egy jó forgatókönyv és egy jó rendező kell és meg is van a tuti siker, ami így is lett. Mára a film klasszikussá vált. Két évvel vagyunk a Mátrix bemutatása előtt, Keanu karrierje közeledik a csúcs felé. A sztori szerint Kevin Lomax sztárügyvéddé válik, akit a hatalom imádata tart a markában, amiért komoly árat kell fizetnie. A filmben Reeves mellett Al Pacino remekelt, az ő alakítása miatt igazán emlékezetes a mozi.

Otthonom, Idaho (1991)

Gus Van Sant harmadik nagyjátékfilmje volt ez 1991-ben, amit érdemes mai szemmel újranézni, mert csodás a történet, a színészek, és univerzális kérdéseket feszeget.

Valljuk be, ma már nem ezt várjuk egy Reeves-filmtől és tőle: jöhet a John Wick x-edik része, vetődjön egy nagyot látványosan, és akkor megnyugszunk.

John Wick (2014)

Lehet vitatkozni, hogy melyik a legjobb rész a sorozatból, de olyan szempontból tökmindegy, hogy mégis ezzel indult útjára a színész karrierjének másodvirágzása. Első blikkre azt lehetett hinni a John Wickről, hogy Reeves is meglovagolja majd az Elrabolva sikerreceptjét, és megpróbál egy mezei akciófilmmel visszarobbanni az A-kategória csúcsára, de ez annál több volt.

A film az egyik legegyedibb akciómozi lett az évtizedben, sőt,

Mi volt a titka? Az utánozhatatlan atmoszféra, az újraértelmezett akciójelenetek, az eredeti sztori és persze maga Keanu Reeves újradefiniált, morcos, szótlan akciófigurája.

Féktelenül (1994)

A kilencvenes évek egyik legjobban sikerült akciófilmje ez, amit ha megnézünk, őrült tempójával ma sem enged a képernyő elől elszakadni. Igen, ez is egy akciófilm, Reeves leghíresebb, legnépszerűbb filmjei mind ebbe a zsánerbe esnek. Pedig erős jelenlétű színészről van szó, mégis, ezek a nem sok színészi kraftot igénylő mozik repítették a csúcsra igazán. Talán azért, ahogy Bruce Willis esetében is, ezeknek a filmeknek a puszta színészi karizma a legfontosabb eleme, ami pedig Reevesben határozottan megvan.

Mátrix (1999)

Vitathatatlanul ez a film az a klasszikus, amilyenből minden színész szeretne legalább egyet a filmográfiájába. Egy ekkora durranással az illető gyakorlatilag beírja magát a filmművészetbe örökre, és talán élete végéig számíthat felkérésekre. Így is lett.

és magas színvonalat képvisel, amihez természetesen kellett a főszereplő első osztályú jelenléte is a vásznon. A Mátrix máig viszonyítási pont a kortárs filmben, legutóbb a Barbie idézte fel egy jelenetében a pirulaválasztós sztorit.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!