Nem gondoltam volna, de az Amazon Prime Video szolgáltatásán frissen felkerülő A Continental: John Wick világából sorozat nem rossz. Sőt, egészen élvezhető, egy kicsit limonádé, de hát mit várunk, hiszen a John Wick-ek se filmtörténeti atomvillanások.

A kezdés erős. Egy elég jól összerakott, kicsit olcsósított, vágás nélküli akciójelenettel kezdünk, ami elég jó alaphangulatot ad a sorozatnak. Úgy gondolom nem szabad moziminőséget várni egy streaming sorozattól és alapvetően a Continental szórakoztató.

Így Winston visszatér szülővárosába, hogy megtalálja bátyját és megmentse őt Cormactől.

A színészekkel nincs baj. Frankie-t játszó Ben Robson, nagyon kemény, hozza a Wick-szerű akciójeleneteket, nagyobb darab, mint Keanu, így kicsit más a mozgáskultúrája és fizikai ereje, ami a Jack Reacher-sorozat akcióira emlékeztetett inkább.

tehát nem érezni karikatúrának a játékát. Aki viszont lubickol a szerepében, az Mel Gibson. A főgenyót alakító Cormac undorító ripacs, de a legjobb fajtából. Kicsit a Feláldozhatók 3 szerepére emlékeztet, bár annál azért visszafogottabb. Két nagyobb ívű harcjelenet van, ami igazából egy, mert a másodikat, valószínűleg a büdzsé visszafogása miatt szétvagdosták. Ugyan hangulatosan csinálták meg, de látszik, hogy nem ez volt az eredeti elképzelés.

Eddig élvezetes és sodró a lendülete, nem nagyon ül le a történet. Érdekes karaktereket mutatnak nekünk, a 70’-es évek atmoszférája nagyon működik, hihetetlen mennyiségű pénzt elköltöttek klasszikus zenékre, amik dübörögnek a háttérben, amikor valami érdeket zajlik.

Látom mi a baja sokaknak A Continentallal. Nem John Wick. Egyértelműen minőségi visszalépés, a mozifilmekhez képest, de ez nem volt másként a Gyűrűk ura-sorozatnál sem. Egy Ttévére szánt alkotással szemben véleményem szerint nem szabad olyan magas elvárással leülni, mint amikor a nagyvászon elé csüccsenünk. Popcorn-sorozatnak tökéletes, összesen háromrészes az egész minisorozat, és darabja körülbelül egy óra. Ennyit szerintem megér.

Logikai bukfencektől kezdünk, de gyorsan elérhetünk a felesleges utalgatásokig, a John Wick-nagyfilmekre. Ha egy önálló sorozatként tekintettek volna rá, akkor úgy gondolom, a kritikai visszajelzés sokkal pozitívabb lenne, mint így, hogy egy nagy világ részévé tették. Meglátjuk, még mit hoznak ki, mert érdekes ez a titkos bűnöző univerzum, ami a John Wick hátterét szolgálja. A folytatásban vagy megtudunk többet erről, vagy csak meglengetik a dolgokat egy potenciális következő évadhoz. Kiderül a harmadik rész végén.

A látványvilág közepes. Sok látképen érezni a CGI-t, mosottas hatású a képi világ, mert túl sok számítógépet használtak a háttér megalkotásához. Hozzáteszem, kellett is nekik, azért a 70’-es évek New Yorkja egészen máshogy néz ki, mint most, és mint tudjuk, a kosztümös filmek/sorozatok az egyik legdrágábbak a korhű környezet megalkotása miatt.

A kosztümök és az atmoszféra rendben van, tényleg csöpög a 70’-es évek hangulata a képernyőről, még a gyengébb vizuális effektek mellett is. A zenét már említettem, hogy zseniális, minden pillanatban szinte szól valami ismerős dallam. Amit nem akarok megtudni, mennyibe került a stúdiónak.

Azt javaslom, ne nézze meg senki a borzasztó előzeteseket, mert szörnyűek. Rosszul vannak vágva, csak a gyengeségeit hangsúlyozzák a sorozatnak. Miután megnéztem őket, én is szentségtörésnek gondoltam a sorozatot, pedig én szerettem a John Wicket. Érdemes volt egy esélyt adni neki, tényleg szórakoztató, könnyed kis kosztümös kaland férfiaknak. Semmi több, nem szabad nagy elvárásokat megfogalmazni.

A színészek működnek, a sztori nem vészesen gyenge és attól függetlenül, hogy tudjuk, hogy Winston és Charon biztos túléli az első három részt, még feszültség is van benne. A Continental: John Wick világából megtalálható magyar felirattal a Prime Video katalógusában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!