A német kancellár javasolta a magyar kormányfőnek, hogy vétó helyett inkább hagyja el a termet, így lehetővé válik az ukrán csatlakozási tárgyalásokhoz szükséges szavazás eredményes megtartása.


Mi is írtunk róla, hogy Orbán Viktor nem vétózott csütörtökön, mikor az Európai Unió vezetői Ukrajna uniós csatlakozásáról szavaztak. A magyar kormányfő később azt nyilatkozta, hogy inkább távol maradt a szavazáskor. A Politico információi szerint a német kancellár, Olaf Scholz javasolta a magyar kormányfőnek, hogy a kulcsszavazáskor hagyja el a termet, és igyon meg inkább egy kávét.

A terembe később visszatérő Orbán Viktort a 26 tagállam kormányfője nevetve fogadta, majd valaki megkérdezte tőle, milyen volt a kávé - írja az RTL.hu.

Bár a német kancellár kávézni küldte ki a magyar miniszterelnököt, azonban a The Guardian arról írt, hogy Orbán Viktor a koffein helyett mást választott. A lapnak egy diplomáciai forrás azt mondta, hogy

A lap megjegyzi, hogy bár a kormányfő távolmaradásával az Európai Unió megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, de Orbán Viktor erről a rádióban azt mondta, hogy még számos alkalom lesz, amikor a folyamatot meg tudják állítani. A végszót pedig úgyis a magyar parlament mondja ki.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!