Szerda délelőtt kezdődött a kormányközeli Századvég Alapítvány konferenciája, amin Tarlós István mondta a nyitóbeszédet. A beszéd után Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt aktivistái nyúlmaszkokat vettek fel és arról kérdezték a jelenlegi főpolgármestert, hogy miért nem akar kiállni vitázni. Erről egy űralpot is ki akartak töltetni Tarlós Istvánnal, írja az Index.

A HVG szerint, miután az aktivisták a pár perces közjáték után levonultak, Tarlós hozzátette, hogy "ő már elmondta, hogy kész lenne egy vitára, de annak feltételei vannak."

A főpolgármester-választáshoz közeledve egyre intenzívebbé válik a kampány. Legutóbb Karácsony Gergely vasárnapi programbemutatóját zavarták meg eltakart arcú ismeretlenek, akik ugyan azt a cirkuszi indulót játszották egy letakart lajstromszámú motorcsónakról, mint pár nappal azelőtt szintén Karácsony rendezvényén Fidelitasos aktivisták. Az Indexnek azt nyilatkozta a Fidelitas, hogy nem ők zavarták meg a rendezvényt.

A Fidelitas cirkuszi akciójáról mi is beszámoltunk.

Tarlós István egyik rendezvényét zavarta meg Tordai Bence is, a Párbeszéd parlamenti képviselője, aki szintén arra volt kíváncsi, hogy kiáll-e vitázni Karácsonnyal a főpolgármester. Ezután Tarlós István közvetlen közelről megafonba üvöltve szellemi fogyatékosnak és közismert őrültnek nevezte az ellenzéki politikust.

Egy nappal korábban pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely tett egy olyan kijelentést, ami szerint hátrányosan érintené Budapestet, ha nem Tarlóst választanák meg főpolgármesternek.