Szerda délutánra hirdette meg a független színházak támogatásával kapcsolatos sajtótájékoztatóját az Átrium Színház elé Karácsony Gergely.

A helyszínre az újságírókon kívül váratlanul megérkezett egy kisteherautó, amin a közismert karácsonyos-puzséros-berkis óriásplakát volt látható, a hangszórójából pedig hangosan szólt a cirkuszi induló.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt egy ideig nem vett tudomást az egyre hangosodó zenéről, majd miután a teherautó egyszerűen kitette a vészvillogót, és leparkolt a körúton, Karácsony közölte, hogy

"megvárom, amíg elmegy a bohócvonat."

A jármű azonban percekig nem mozdult, a politikus közben felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy ezzel a geggel amúgy mekkora sor torlódott fel forgalmas útszakaszon. Miután végül a kocsi távozott, Karácsony befejezte a sajtótájékoztatót.

Elmondta, hogy megválasztása esetén a fővárosi önkormányzat létrehozna egy pályázati alapot a független színházi vagy más kortárs művészeti műhelyek támogatására. A pályázatokat szakmai alapon bírálnák el.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "nem engedhetjük el a kezét ezeknek a nagyon fontos kulturális értéket képviselő intézményeknek és társulatoknak, nem hagyhatjuk, hogy Budapest kulturális sokszínűsége egyszerűen azért csorbuljon, mert a kormány úgy érzi, hogy a hatalom logikájával kell döntenie kulturális ügyekben."

A sajtótájékoztatón készült videót az ATV oldalán, ide kattintva lehet megnézni.