A republikánus elnökjelölt szerint demokrata ellenfele eddig indiai származását hangsúlyozta, „csak pár éve változott feketévé”


Donald Trump újra felkavarta az állóvizet, amikor egy fekete újságírószövetség konferenciáján azt állította, hogy Kamala Harris csak mostanában kezdte el hangsúlyozni fekete származását politikai előnyökért, korábban mindig indiai gyökereiről beszélt. A republikánus elnökjelölt az egy órásra tervezett, de végül alig több mint fél órán át tartó, feszült beszélgetés során számos vitatható, olykor hamis kijelentést tett, miközben dühösen támadt vissza az őt kérdező újságírókra.

Az eseményt az ABC News kongresszusi tudósítója, Rachel Scott kérdései nyitották, aki Trumpot korábbi, rasszista jellegű kijelentéseivel szembesítette. Ilyen volt például, amikor kétségbe vonta Barack Obama vagy Nikki Haley amerikai állampolgárságát, vagy amikor színesbőrű kongresszusi tagoknak azt mondta, menjenek vissza oda, ahonnan jöttek. Scott rákérdezett, hogy ezek után miért is bíznának benne a fekete szavazók.

A beszélgetés során Trump kijelentette, hogy Kamala Harris csak azért lehetett alelnök, mert fekete és nő, majd megkérdőjelezte, hogy Harris valóban feketének tartja-e magát. Hozzátette, hogy évek óta áttételesen ismeri Harrist, aki szerinte mindig is indiai származásáról beszélt, és „csak pár éve változott feketévé”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!