Karácsony Gergely szerint az eddig előkerült dokumentumok alapján 2011-ben tudhatták a főváros fideszes vezetői, mi folyik, mégsem tettek semmit. pedig megmenthették volna a gyerekeket, 5 évvel megrövidíthették volna a szenvedésüket.


A budapesti főpolgármester arról írt a közösségi oldalán, hogy a fővárosi fideszes városvezetés már 13 éve, 2011-ben tudhatta, mi folyik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit.

"Egyszerre megrázóak és felháborítóak az általam elrendelt vizsgálat nyomán eddig előkerült dokumentumok. Miközben arra keressük a választ, hogy az előző fideszes városvezetésből kinek a politikai felelőssége, hogy kitüntetésre javasoltak egy pedofil szörnyeteget, nem feledhetjük el, hogy a tisztázással mindenekelőtt az áldozatoknak, a gyerekeknek tartozunk, és azoknak a bátor felnőtteknek, akik elő mertek állni ezzel a borzalmas üggyel."

- írta Karácsony a Facebook-oldalán pénteken.

Karácsony Gergely szerint az eddig előkerült dokumentumok alapján a főváros fideszes vezetői igenis megmenthették volna a gyerekeket, 5 évvel megrövidíthették volna a szenvedésüket.

Budapest főpolgármestere szerint a bicskei gyermekotthon két bátor dolgozója már 2011-ben (öt évvel a 2016-os feljelentés előtt) elment a Városházára. Ők akkor részletesen beszámoltak arról, mit élnek át a gyerekek, de még öt évig folytatódhattak a gyerekek ellen elkövetett bűnök azért, mert valaki, vagy valakik nem tették a dolgukat és a kötelességüket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!