Tavaly októberben támadt rá egy csoporttársára. Korábban arról beszélt az iskolatársainak, hogy „gyilkos akar lenni, és van már pár ember, akit meg akar ölni”.


Előre kitervelten elkövetett emberölési kísérletével miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a 19 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel megkéselte az egyik diáktársát egy I. kerületi középiskolában.

Az ügyészség közleménye szerint

A fiú szélsőséges megnyilvánulásai miatt a többi diák távolságot tartott tőle, baráti kapcsolatai nem is voltak.

Iskolatársai előtt többször tett rasszista, illetve szélsőséges kijelentéseket, és az is előfordult, hogy megbotránkoztató, illetve erőszakos jellegű cselekményekről beszélt az iskolatársai előtt, vagy a mobiltelefonján ilyen tartalmakat mutatott nekik. A vádlott emellett egészségi okokból adódóan, tanulási nehézségekkel is küzdött.

A fiú szeptember végén elhatározta, hogy embert fog ölni, és ezzel a szándékkal magához vett egy kalapácsot, két kést, valamint egy ollót. Azok egy hátizsákban minden nap nála voltak az iskolában is.

A vádlott 2022 októberének első napjaiban már többször tett olyan kijelentéseket a tanulótársai előtt, hogy „gyilkos akar lenni, és van már pár ember, akit meg akar ölni”.

Végül 2022. október 10-én a reggeli órákban, az egyik óra előtti szünetben a hátizsákjából elővette az egyik kést és az ollót, azokat a ruházatába rejtette. Ezután

A sértett egyik iskolatársa azonnal értesítette a mentőket, akik kórházba vitték a megkéselt fiatalt.

Az ügyészség szerint a támadás - tekintettel az elkövetés eszközére, a támadás erejére, illetve a támadott testtájékra - alkalmas volt súlyos, vagy akár halálos kimenetelű sérülés okozására is, annak elmaradása kizárólag a szerencsés véletlennek volt köszönhető.

- derüli ki a közleményből.

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) a bűncselekmény napján közleményben tudatta, hogy az eset a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!