Mi is beszámoltunk róla, hogy egy 17 éves diák rátámadt óra közben a tanárára, és késsel többször megszúrta a győri Jedlik Ányos Szakközépiskolában még múlt hét csütörtökön. Az 51 éves fizikatanárnő a hátán és a karján sérült meg. A fiú társai szerint azért támadta meg az osztályfőnökét, mert hármast adott neki, de a pedagógus tanítási módszereivel is elégedetlen volt.

A diák ügyvédje most az RTL Híradónak azt mondta, a történtek előtt nem sokkal már lehettek előjelei a tragédiának. A fiú ugyanis szorongva járt iskolába.

"Jelezte a szülei felé, hogy baj van, rosszul érzi magát, hasgörcsei vannak, hasmenése, migrénje. Bizony a szülők kértek időpontot szakemberhez, de sajnos ez már a cselekmény utánra szólt volna"

hirdetés

- mondta a diák ügyvédje az RTL Híradónak.

A fiú így már nem jutott el időben a pszichológushoz. Ügyvédjének azt mondta, megbánta, amit tett és ha készen áll, bocsánatot kér majd az osztályfőnökétől, akivel a diákok szerint nem csak neki volt konfliktusa.

A diákokkal az eset óta szakemberek foglalkoznak, az 51 éves tanárnőt pedig a tanítványai is meglátogatták a kórházban, ő maga pedig az interneten üzent.

A pedagógus közösségi oldalán azt írta: reméli, minden rendbe jön, még ha nem is olyan lesz, mint régen!

A fiú letartóztatásáról szombaton döntött a Győri Járásbíróság, jelenleg egyszemélyes cellában van, mivel még nem nagykorú, ezért nem lehet összezárva a felnőtt elítéltekkel. A börtönben pszichológus is foglalkozik vele, és kamerák figyelik a nap 24 órájában.

Az RTL Híradó megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a történtek után terveznek-e valamilyen intézkedést, azt írták, elítélnek minden iskolai és pedagógusok elleni erőszakot, a tanárok pedig fokozott törvényi védelmet élveznek, de nyitottak minden további javaslatra. Arra a kérdésre, hogy szerintük elegendő iskolapszichológus van-e azt válaszolták, hogy az elmúlt 4 évben 20 százalékkal nőtt a számuk.

Az RTL Híradó riportja: