A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség jogvédelmet kérelmezett a döntés ellen. Az intézmény továbbra is nyitva tart a helyzet rendezéséig.


Ma reggel a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal határozata alapján visszavonták a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium működési engedélyét, írja közleményében a fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET).

Az intézményt törölték a magán- vagy egyházi fenntartású közoktatási intézmények nyilvántartásából, így a szülőknek mindössze egy napjuk maradt arra, hogy új iskolát találjanak gyerekeik számára. Az iskola 150 tanulójának nagy része halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű, így a döntés különösen súlyos hatással van rájuk.

Az iskola éppen hétfőn adta volna át a pályázati pénzből felújított tornatermét, és mindent előkészítettek az évkezdésre, beleértve a tanévnyitó ünnepséget is. Az intézmény működési engedélyének visszavonását az augusztus 29-re keltezett indoklásban a július 24-i pénzügyi adatokra és köztartozásokra hivatkozva rendelték el.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!