A lelkész szerint a lépés rendkívül felelőtlen, 200-250 gyerek tanévkezdését nehezítik így meg, köztük többen nem tankötelesek.


A fővárosi Kormányhivatal a köztartozásokra hivatkozva törölte az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) két budapesti iskoláját a nyilvántartásból – írja a 444. A gyerekeket más intézményekben helyezik el.

A Kormányhivatal szerint a NAV-tartozások miatt a MET már nem képes biztosítani a törvényben előírt működési feltételeket, és „a felhalmozott jelentős köztartozás, illetve közüzemi díjtartozás veszélyezteti a gyermekek folyamatos és biztonságos nevelését.”

A döntés a XVIII. kerületi Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a MÁV-telepen működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot érinti. Ez utóbbi óvodát, melyet a józsefvárosi Dankó utcában hajléktalanóvodaként is ismernek, olyan gyerekek is látogatják, akiknek szülei nem rendelkeznek lakcímmel, így az intézmény gyakran pótolja számukra a családot és a normális otthoni körülményeket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!