Bár bírósági ítéletre nem lehet hatással egy aláírásgyűjtés, sokak szerint mégis fontos a kiállás az illegális vadászat ellen.


A híreket olvasók körében szinte biztosan ismert, hogy néhány napja Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében egy vadász kilőtt egy farkast, ami több mint egy év alatt Svájcból Magyarországra kóborolt.

Az eset példátlan egyetértésbe kovácsolta a magyar sajtót: ellenzékitől függetlenen át a leginkább kormánypárti portálokig egyaránt elítélő hangvételű cikkek születtek az egyébként illegális kilövéssel kapcsolatban, amin a Vadászkamara is megdöbbent.

Ennél is erősebb az ellenérzés az átlag olvasók és kommentelők körében: szinte mindenki egységesen azt követeli, hogy súlyos büntetéssel sújtsák a vadászt, aki egyébként nemzetközi felháborodást is kiváltott tettével.

Estig már harmincezren írták alá a petíciót, de a szám folyamatosan nő.

Ugyan többen figyelmeztetnek arra, hogy az aláírásgyűjtésnek nem lesz – jogállamban nem is lehet – hatása a büntetés súlyosságára nézve, de sokan azzal érvelnek, hogy egy aláírás szimbolikus kiállást jelenthet az esztelen és felesleges öldökléssel szemben.

Aki szintén így érzi, EZEN A LINKEN találja a petíciót.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!