Azok, akik nem szeretik a hüllőket vagy a darazsakat, netán egyiket sem, most ne nézzenek ide: a Twitteren közzétett videón ugyanis egy darázs kerülget egy olyan kígyót, ami éppen egy másik kígyót próbál békésen elfogyasztani.


Um ok, ⁦@UFEntomology⁩ and ⁦⁦@MartaWayneUF⁩ , I believe I just witnessed a BEE ???? stinging a CORAL SNAKE ???? while the CORAL was dining on a RAT (?) SNAKE ???? and I need your support to process this. ⁦⁦@UF#FloridaBackyard pic.twitter.com/djbJJGxaUk

- Evangeline Cummings (@EvieCummings23) October 17, 2019

A felvétel alapján a legszerencsétlenebbül járt kígyó már elpusztult, legalább is nem reagál a másik kígyó harapdálására, a darázs pedig az enni akaró kígyó testén próbál fogást találni. Persze egy kis utánajárással több infó, sőt, még egy videó is előbukkan a jelenetről.

A jelenet főszereplője, a darázs a Vespula nemzetséghez tartozik. Valószínűleg nyilván nem akarta megenni a kígyót, csak elüldözni valamiért, ráijeszteni, de pontosat nem tudunk a motivációit illetően.

Az éhes kígyó egy korallkígyó, valószínűsíthető, hogy már halottan találta az áldozatát, bár eszik más kígyókat, azért méretben általában nem biztos, hogy ekkorákra próbál rá. A szerencsétlenül járt kígyó a tápláléklánc alján egy patkánysikló, ami nem mérges, és általában egereket eszik. A videót készítő Evangeline Cummingsnak, a Floridai Egyetem munkatársának később is sikerült levideóznia a furcsa hármast, a korallkígyó akkor a földről támadt.

By the way, I have this footage too from later that same day when the coral made its next attempt from the ground. (Seeing this rose bush moving all "by itself" drew me back outside to check it out!!) So the coral survived any wasp sting! And wasps seem to still be present. pic.twitter.com/Dk1z7GWpnr

- Evangeline Cummings (@EvieCummings23) October 21, 2019

A Twitteren megosztott videók alatt sok szakértő szólalt meg, egyikük szerint például elképesztően furcsa, ha egy korallkígyó tüskés rózsabokrot mászik az élelemért, valószínűleg inkább az ingyen kaja vonzotta. A patkánysiklót egy ragadozó madár ejthette el még azelőtt, hogy a korallkígyó odaért volna. Aztán voltak olyanok, akik a darázzsal foglalkoztak: a kígyó reakciója alapján elég biztosak benne, hogy a darázs megcsípte a hüllőt, talán nem is egyszer.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!