A férfit több darázs is megcsípte, végül a darázsirtó segített rajta, aki azt is elárulta, mi lesz ilyenkor az állatokkal.


Rémisztő jelenet zajlott le egy idős tápiószelei férfi lakásában. Több tízezer darázs telepedett be a plafonba, majd a fészkük áttörte a falat, ahonnan berepültek a szobába. A darazsak többször is megcsípték a férfit, akin végül Boros Tibor méhrajbefogó, darázsirtó segített - írja a Blikk.

A szakember elmondta:

"Azzal hívtak ki, hogy a darazsak ellepték a hálószobát. Eleinte csupán egyet említettek, de gyorsan kiderült, hogy három fészekről van szó.

- árulta el a lapnak.

A darazsak az előszoba fölött is befészkelték magukat, de a házigazda azt hitte, hogy beázás okozta folt van a plafonon, ezért nem is törődött velük. Pedig ott is már csak a festék tartotta vissza őket.

A méhész elmondta, hogy a darazsakat nem lehet befogni, így ilyenkor az állatok elpusztulnak.

A darázsirtó elárulta azt is:

"Általában harminc-negyven szúrással zárom a napot, de ez már több mint tíz éve így van. Méhészkedés közben sem "öltözöm" be. Télen már hiányoznak is a szúrások, olyankor emiatt migrénnel is küszködöm - tette hozzá. - Pedig van ahova mentőt is hívnak hozzám munka közben, és készenlétbe helyezik a legközelebbi kórház intenzív osztályát, ha baj lenne, azonnal ellássanak, de erre még sosem volt szükség. Még akkor sem, amikor negyed személyautónyi lódarázsfészket szedtem le egy padlásról".

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!