A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja


- ez volt a Technológiai és Ipari Minisztérium válasza az ATV kérdésére, miután a csatorna arról érdeklődött a kormánynál, hogy az uniós nyomás ellenére is fennmarad-e az üzemanyagárstop. Korábban ugyanis Thierry Breton uniós biztos levélben kérte Palkovics László technológiai és ipari minisztert, hogy a kormány függessze fel a 480 forintos kettős üzemanyagárat.

Szintén az ATV írja, hogy a kormány is számolt azzal korábban, hogy az uniós jog szempontjából kockázatosnak tekinthető a szabályozás, ezért igyekezett azt úgy kialakítani hogy védhető legyen. A kormány úgy érvelt a kettős üzemanyagárak mellett, hogy a magyar rendszámos autókra érvényes 480 forintos felső határ miatt üzemanyag-turizmus alakult ki itthon, ami már az ellátásbiztonságot veszélyeztette, ezért döntöttek úgy, hogy a külföldi rendszámmal rendelkezők nem tankolhatnak hatósági áron.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!