Ezt már Gulyás Gergely is többször hangsúlyozta a kedd esti kormányinfón.


Kedden késő este jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, hogy kedden 23 órától megszűnik a benzinárstop a kritikussá vált üzemanyagellátási problémák miatt. Ez azt jelenti, hogy szerdára virradóra már piaci áron lehetett tankolni.

A bejelentés után meg is jelent a Magyar Közlönyben a benzinársapka eltörléséről szóló kormányrendelet. Miután Gulyás Gergely is többször hangoztatta a sajtótájékoztatón, hogy „a brüsszeli szankciók miatt” kényszerült erre a döntésre a kormány, nem meglepő módon a jogszabály is azt a címet kapta, hogy „az uniós szankciók életbelépése okán az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezésekről”.

A kormányrendelet lényege értelemszerűen az, hogy hatályát vesztették a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos rendelkezések.

A jogszabályt Orbán Viktor írta alá, aki kedden még Albániában tartózkodott az Európai Unió és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján. Gulyás Gergely viszont elárulta a kormányinfón, hogy a miniszterelnök még aznap hazautazott és a benzinárstop megszüntetése előtt aláírta az erről szóló kormányrendeletet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!