A 90-es évek végén megtalált fekete-fehér felvételeken az látszik, ahogy egyre mélyebbre hatol a járatokban, aztán valami olyannal találkozik, amelytől teljes erővel futásnak ered és még a kameráját is hátrahagyja.


Mai napig rejtélyek övezik, hogy pontosan mi lett a sorsa annak az ismeretlennek, akinek a kameráját egy felfedezőkből álló csapat találta meg a Párizs alatti katakombákban a kilencvenes évek végén.

Párizs alatt még a rómaiak vájtak labirintusszerű mészkőbányákat, amelyek az ókor óta elhagyatottan álltak. A párizsi városvezetés a XVIII. század végén döntött úgy, a zsúfolt temetőkből a katakombákba szállítják az emberi maradványokat.

Párizs belvárosa így tele van olyan lejáratokkal, amelyek emberi csontokkal telepakolt labirintusokba vezetnek. A rejtélyes ismeretlen kameráját is egy ilyen labirintusban találta meg egy csapat városi felfedező, amit átadtak Francis Freedland filmkészítőnek.

Freedland azóta több dokumentumfilmet is készített a kamerán talált felvételről, amelyen az látható fekete-fehérben, ahogy az ismeretlen ember egyre mélyebbre hatol a járatokban, egyszer még egy padlón heverő koponyát is a kezébe véve.

Soha senkit nem jelentettek eltűntként, aki megfelelt volna ennek az ismeretlen embernek a profiljának, így valószínűleg sohasem fog kiderülni pontosan, hogy ki is volt ő és mi lett a sorsa.

(via 24.hu, LADBible)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!