Az incidens hétfőn történt, és sajtóinformációk szerint a rosszul lett munkások védőruha nélkül dolgoztak különféle nehézfémekkel.


Többtucatnyian rosszul lettek az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, miután valamilyen anyag a levegőbe került, és belélegezték azt hétfőn. A rendőrség nyomozást indított az ügyben – írja a Szabad Európa.

A lap információi szerint az incidens az épülő gyár Elektród nevű részlegében történt.

A Szabad Európa úgy tudja, mielőtt a munkások rosszul lettek, védőruha nélkül dolgoztak nehézfémekkel, például kobalttal és a nikkellel. Az érintetteket orvosi kivizsgálásra küldték, a gyár vezetése pedig hírzárlatot rendelt el.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, egyelőre annyit tudnak, hogy valami rendellenesség biztosan történt az épülő iváncsai akkumulátorgyárban.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Szabad Európa megkeresésére ezt írta: „Az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást. A folyamatban lévő büntetőeljárásról – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!