A nemzetközi sajtó őrült, kaotikus versenyről ír az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, s kiemeli: 1974 óta először fordul majd elő, hogy az utolsó futamon - vasárnap, Abu-Dzabiban - a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

Kapcsolódó

Újabb büntetést kapott Verstappen az őrült futam után

A FIA szerint a hirtelen, kiszámíthatatlan fékezése balesetet okozott.

A szaúdi versenyt a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte, s ezzel nemcsak megakadályozta a Red Bullt vezető holland Max Verstappen vb-győzelmét, hanem holtversenyben az élre került riválisával. A vasárnapi vb-finálét a generációk csatájának nevezte el a sajtó, írta az MTI.

A brit Times szerint "egy kaotikus verseny után Hamilton letakarította az őrült Verstappent."

"Ütközések, sértegetések a csapatrádióban, összetűzések és a futam végén egy karambol - ezek nem hiányoztak. A tét a 2021-es világbajnokság, a főszereplők pedig nyomás alatt" - írta az olasz Gazzetta dello Sport.

A spanyol Marca úgy látta, Hamilton túlélte a verekedést Verstappennel, nyert és ezzel holtversenyben az élen áll riválisával a szezonzáró előtt.

Max a helytelen fékezési manőverével megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta időbüntetéssel

- tette hozzá.

"Hamilton nyerte a teljesen őrült versenyt - tökéletes a drámai világbajnoki befejezés" - vélte az osztrák Kronen-Zeitung.

Erről a dzsiddai futamról még sokat fognak beszélni. Max Verstappen szénája nem áll túl jól

- írta a svájci Blick.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!