A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nyerte meg a Brit Nagydíjat, pedig még büntetés is kapott azért, mert az első körben kiütötte a versenyből a pole-ból induló Max Verstappent. Charles Leclerc lett a második, Valtteri Bottas a harmadik.

Már a futam előtti időszak különleges volt, ugyanis pénteken tartottak egy időmérőt, majd szombaton egy 17 körös sprintkvalifikációt rendeztek, amit Verstappen nyert meg, így övé volt a pole Hamilton előtt. Sérgio Pérez volt a nagy vesztese az újításnak, elrontott egy kanyart szombaton, így ő a boxból indult.

Verstappen jól kapta el a rajtot, őrizte az első helyét, mígnem az egyik kanyarban Hamilton a belső íven támadta, összeért a két autó, a holland pedig kiesett. A verseny leállt bő 40 percre, a Mercedes hétszeres világbajnoka tíz másodperces büntetés kapott - ha már büntették, akkor ez viszonylag kevésnek tűnt. A hollandot kivizsgálásra vitték, egyelőre nem tudni, van-e sérülése és ha igen, mennyire komoly.

Kapcsolódó

Óriási becsapódás: Verstappen már az első körben kiesett a Brit Nagydíjon

Piros zászlóval félbe is szakították a futamot.

Az élen zajló csetepaté végén Leclerc állt az élre, aki aztán az állórajtos újraindítást követően is megőrizte az első helyet. Sebastian Vettel már kevésbé jött ki jól a történtekből, megpörgött az autójával, visszaesett a mezőny végére, ezzel el is szállt a futama.

A folytatásban leginkább az volt a kérdés, hogy bírja-e a Ferrari Leclerc alatt, problémákról lehetett hallani, időnként le is lassult a monacói, de aztán mindig rendeződött a helyzet. Hamilton aztán óriási hajrát indított friss gumikon,

majd két körrel a vége előtt levadászta riválisát, megszerezte az első helyet. Két körön át vezetett mindössze, mégis meglett pályafutása 99. futamgyőzelme. A Brit Nagydíjat nyolcadszor nyerte meg, ami rekord.

Leclercé lett a második hely, a harmadik helyre Bottas ért oda. Lando Norris, Daniel Ricciardo, (elrontott kerékcseréje ellenére) Carlos Sainz, Fernando Alonso, Lance Stroll, Esteban Ocon és Cunoda Juki végzett még az első tízben, azaz a pontszerző helyeken.

Max Verstappen kiesésével elég jól jött ki a Hamilton Brit Nagydíjból: nyolc pontra közelítette meg riválisát.

sofascore.com

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!