Pusztán különös egybeesésről van szó. Noha illik az elmúlt napok eseményeihez, már jóval hamarabb eldőlt, hogy mi lesz a Bibliaolvasó Kalauz napi igéje.


Miközben keddre Balog Zoltán református püspököt berendelte a református egyházvezetés a zsinati hivatalba, hogy adjon magyarázatot, volt-e köze K. Endre kegyelmi ügyéhez, a református egyház oldalán üzenetként is olvasható bibliai prófécia és igemagyarázat jelent meg – vette észre a 444.hu.

– kezdődik az Ószövetségből származó, Ninive pusztulásáról szóló idézet. A Balog elszámoltatásának napján megjelent idézet parázna asszonyhoz hasonlítja a bűnös várost, mely mindenkin átgázolt:

Ezt pedig egy olyan igemagyarázat követi, mely szerint az alany „pillanatnyilag ugyan sikeresnek érezheti magát, de hamar eljön a bukás”.

Mindez azonban csak egy különös egybeesés, valójában nincsen köze sem Baloghoz, sem Novák Katalinhoz, vagy Varga Judithoz. Az igemagyarázatokat egy évre előre megírja a református egyház, papíron is megjelenik minden januárban az éves Református Bibliaolvasó Kalauzban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!