Egy rokona szerint már korábban el akarták hozni tőle a kicsit. Korábban egy alkalommal a közösségi médiában azt posztolta, hogy „agyonüti” a gyereket.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, meghalt egy hároméves gyerek Pécsen, akit az édesanyja bántalmazott súlyosan. A nevelőapa tudott az esetről, de nem tett semmit.

A Blikk járt a gyilkosság helyszínén, ahol az eset kiderülése után majdnem meglincselték az anyát a feldühödött helyiek – köztük saját rokona is. A rendőröknek a hátsó kerten át kellett kimenekíteniük a 28 éves O. Irma Katalint.

Az orvosszakértők megállapították, hogy a 3 éves Erik halált koponyasérülések, bevérzések okozták, illetve az, hogy anyja nem hívott mentőt hozzá. Anyja élettársa, B. Tamás elfogadta, hogy a gyerek rossz volt, és a nő megbüntette, ő sem értesítette a mentőket a gyerek sérülései miatt.

A Blikknek nyilatkozott a gyilkos anya egyik unokanővére is: „Az a drága csöppség akkor már ájultan, eszméletlenül feküdhetett – mondta.

Hogy miért? Mert gyűlölte az apját, aki elhagyta őket, de erről mit tehet egy csöppség? Amikor megszülte, otthagyta a kórházban, tíz hónapja vette vissza magához. Nem etette rendesen, kínozta, nyáron is meleg vízzel itatta, egy sötét, bezárt szobában tartotta, ütötte-verte, le is forrázta. Többször megfenyegettem, ha nem hagyja ezt abba, lépek. Most átkozom magam, mert hamarabb meg kellett volna ezt tennem, nem csak mondogatni, s akkor Erik még élne.”

A szemben lakó Zoltán a lapnak úgy nyilatkozott, hogy sosem látta a gyereket, mert rejtegette a nő és élettársa. „Drogozott Irma is, a párja is, nem is titkolták. A hátsó kapunál, a másik utcában van egy óvoda, azt hittem, azért nem látom a kicsit soha, mert ott viszik ki. Hát nem, az a gyerek alig volt levegőn, most már tudjuk, azért, mert nehéz lett volna megmagyarázni a sérüléseit.

– mondta a szomszéd.

Egy másik szomszéd, Gyöngyi néni egy napja folyamatosan sír.

Annak a kisfiúnak jobb élete volt a csecsemőotthonban, ahol szerették. A gondozónő, aki ott szeretgette, ápolgatta, teljesen maga alatt van. Nem értjük, miért adták ki a fiút Irmának. Jó, hogy egy gyereknek az anya mellett a helye, de ez a nő nem anya. Azt híresztelte, az apja volt az, aki bántotta, sanyargatta a kisfiút, el is vitették, elmegyógyintézetbe, de most ugye kiderült, arra a szerencsétlen öreg, beteg emberre is csak ráfogták ezt a vádat. Szégyen, ezen a telepen ilyen még nem történt, a gyerek élete, épsége itt szent dolog

– mondta el a hatszoros nagymama, aki már a huszadik mécsesét gyújtotta a kis Erikért.

A rendőrség az anya ellen emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, de az élettársát is őrizetbe vették, aki ha nem is vett részt a bántalmazásban, látta, hogy a gyermek orvosi segítségre szorulna de az anyára hallgatva nem hívott hozzá orvost.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!