A nevelőanya a kisfiúval szinte azonnal embertelenül kezdett bánni. Rendszeresen verte, nem etette rendesen, és soha nem vitte orvoshoz.


A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy nevelőszülő ellen, aki

közölte az ügyészség.

Az eset még tavaly történt, amikor egy kétéves kisfiú holttestét találták meg egy autó csomagtartójában Nyíregyházán. Mint kiderült, a nevelőszülők mentek a rendőrségre azzal az autóval, amiben a gyermek holtteste feküdt. A vádlott és élettársa két kiskorú gyermekkel éltek albérletben, amikor a hatóságok hozzájuk helyeztek egy két és fél éves kisfiút és egyéves testvérét 2023 elején.

Az ügyészség szerint

A gyermeket becsmérelte, lealacsonyító kifejezésekkel illette, miközben a kisfiú folyamatosan fogyott az alultápláltság miatt. Élete utolsó heteiben több mint két kilót veszített.

Tavaly április közepén egy vacsora közben a kisfiú félrenyelt és megfulladt.

Az ügyészség szerint az azonnali segítség megmenthette volna a gyermek életét.

A nő ezt követően a holttestet az autója csomagtartójába tette, és több mint két napig a városban autózott nevelt lánya társaságában. Rokonaihoz is ellátogatott, de senkinek nem mondta el, hogy a gyermek meghalt és a holtteste a kocsiban van.

Végül búcsúlevelet írt, de később beismerte a családjának, hogy mi történt.

A 34 éves nőt pszichiátriai vizsgálatnak is alávetették, ami kimutatta, hogy teljesen beszámítható, és tisztában volt tetteinek súlyával.

Az ügyészség most kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja a nőt. Ha beismeri tettét, 4 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 10 hónap börtönbüntetés kiszabása vár rá.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!