A DK elnöke 12 pontban fejti ki, hogy szerinte miért náci a miniszterelnök.


Nem csak Orbán Viktor, hanem „harsogó támogatóinak egy része is” náci Gyurcsány Ferenc szerint. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szombati bejegyzésében elmagyarázta, miért gondolja, hogy a miniszterelnök náci.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egykori kormányfő egy csütörtöki bejegyzésben náci politikusnak nevezte Orbán Viktort, mert szerinte a kormányfő „a magyart fajnak, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti, magát pedig az emberi világ feletti létvaló kiválasztottjának”.

A DK elnöke most ezt a gondolamenetet görgette tovább, válaszul a korábbi posztját bíráló véleményekre.

– kezdi szombati bejegyzését Gyurcsány Ferenc. A politikus szerint ugyanakkor nem látja erkölcsi alapját a felháborodásnak. Szerinte ugyanis a kormánypárt „ellenfeleit itthon és külföldön napi rendszerességgel kommunistának nevezi”, függetlenül „az ellenfél személyének életkorától, eszméitől, cselekedeteitől” vagy az általa képviselt párttól.

A DK-elnök ezt követően felsorol 12 pontot, amiért szerinte Orbán náci. Ezek között van például, hogy

  • „Orbán alatt a magyar múlt dicsőségesnek, heroikusnak, mondott, persze sokszor hazug elemekkel is tűzdelt, hétköznapi leegyszerűsítő propagandává silányított bemutatása a nemzeti karakter építés hivatalos eszközévé vált”,
  • „az orbáni világban fajnak tekintik a magyart, a nemzetek, kultúrák, a vér keveredését a nemzet felszámolásához vezető hamis útnak gondolják”,
  • illetve hogy létezik a „vezérkultusz”.

    „Igaz-e a folyamatos külső és belső ellenségkeresés, az állandó harci készültség és harc, az ellenfél leállítása, a nemzetből való kirekesztési, kiiktatási szándéka? Igaz. Igaz-e a most hatalmon lévők kizárólagos történelmi, politikai, emberi, erkölcsi igénye a kormányzásra? Igen” – fejti ki Gyurcsány Ferenc. Szerinte a baj nem az, hogy erről beszélünk, hanem az, hogy Orbán tényleg náci.

    – zárta elmélkedését a DK elnöke.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!