A 21 Kutatóközpont felmérése alapján Dobrev Klára elutasítottsága is magas, az ellenzéki szavazók körében Karácsony Gergely és Donáth Anna is kedveltebb nála.


A 21 Kutatóközpont a legismertebb ellenzéki pártvezetők kedveltségét és elutasítottságát vizsgálta január 18. és 23. között, ezer embert kerestek meg telefonon. Azt kérdezték tőlük, hogy az adott politikust szívesen látnák-e fontos politikai szerepben. A kérdésre nemmel válaszolóktól még azt is megkérdezték, hogy az adott politikus számára inkább közömbösnek számít-e, vagy semmiképp sem látná szívesen.

A felmérés eredményét a Telexen ismertették.

Az összes válaszadó értékelése:

A kormánypárti, az ellenzéki és a mi hazánkos/pártnélküli szavazók válaszai:

A felmérésben részt vevők szerint Gyurcsány Ferenc az ország legelutasítottabb politikusa: a válaszadók 67 százaléka semmilyen politikai szerepben sem akarja látni. Nemcsak a kormánypártiak, hanem az ellenzéki szavazók 50 százaléka is elutasítja Gyurcsányt.

Őt a felesége, Dobrev Klára követi: a válaszadók 45 százaléka utasította el őt. A kormánypárti és a bizonytalan szavazók sem szeretnék politikai pozícióban látni, de az ellenzéki szavazók 59 százaléka mellette áll.

Az összes válaszadó 40 százaléka utasítja el Orbán Viktort (az ellenzékiek közül 83 százalék), de 44 százalékuk támogatja (a kormánypártiak közül 98 százalék).

Karácsony Gergelyt az összes megkérdezett 40 százaléka utasítja el, de 35 százaléka támogatja. Az ellenzékiek körében különösen népszerű, 69%-uk látná szívesen politikai pozícióban.

Donáth Annát az összes válaszadó 40 százaléka támogatja. Az ellenzékiek közül ő a legnépszerűbb, 76 százalékuk áll mellette, de a bizonytalanok is 40 százalékban rá szavaznának.

Az eredmények reprezentatívak korra, nemre, iskolai végzettségre és településtípusra, és +/- 3 százalékkal térhetnek el attól, ami a teljes sokaság megkérdezése után jött volna ki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!