A mentőszolgálat szóvivőjének elmondása szerint az sem működik, hogy minden hívást azonnali életveszélyként kezeljenek, mert akkor hamar elfogynának a mentőegységek.


Ahogy arról korábban mi is írtunk, kórházba került Gálvölgyi János. Az ismert művész szerda délelőtt lett rosszul. Lányai egyből mentőt hívtak, azonban az egy óra várakozás alatt sem ért oda. Végül úgy döntöttek, hogy ők viszik kórházba a súlyos állapotban lévő édesapjukat.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eset kapcsán a Rádió 1-ben elmondta: „Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek. Végül P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba.”

Az esetet vizsgálják a mentőknél. Gulyás Gergely pedig a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy felvilágosítást kért az ügyről a mentőszolgálattól.

A Telex szemléje szerint a szóvivő az eset kapcsán azt is elmondta:

Győrfi Pál szerint „mivel nekünk egy bizonyos mentőegység számmal kell gazdálkodni, ezért az sem működik, hogy minden hívás azonnali életveszélynek minősüljön, mert akkor gyakorlatilag hamar elfogynának a mentőegységek, és ha egy gyerekgázolás történik vagy egy újraélesztés, akkor oda nem fogunk tudni küldeni kocsit".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!