Novák Katalin és Varga Judit lemondása után nem akart további információkat adni a kegyelmi ügyről Gulyás Gergely a Kormányinfón.


Gulyás Gergely a múlt héten, szombat délelőtt tudta meg, hogy Novák Katalin még aznap bejelenti a lemondását, mondta a miniszter a Telex kérdésére. Gulyás szerint a Fidesz és Orbán Viktor felől nem érkezett jelzés, mi az elvárás Novák felé a kialakult helyzetben. A következő kérdés azt boncolgatta, hogy a jogszabályok szerint az igazságügyi miniszter a kormány nevében jár el, ez alapján joggal elvárható, hogy felvilágosítást adjanak a kegyelmi kérvényről.

Ha ez közérdekű adat, akkor javaslom, kérjék, ki, ha nem, akkor a lemondások után nem kívánok további információt adni” – erősítette meg a miniszter.

Gulyás hozzátette: szerinte most először fordul elő, hogy nem válaszol valamire, amire tudja a választ, máskor még azokra is válaszol, amikre nem tudja a választ.

Gulyás később azt is elmondta: nem tudja, mivel indokolta meg a köztársasági elnök a döntését K. Endre ügyével kapcsolatban. Újabb újságírói kérdésre válaszolva annyit mondott: Orbán Viktor eddig nem mondta el véleményét a kegyelmi ügyről, de a szombati évértékelőn biztosan szóba kerül majd ez a téma.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!