A kormány álláspontja továbbra is az, hogy ki kell maradni a háborúból, tehát továbbra sem küldenek fegyvert Ukrajnának.


Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy Magyarország továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a fegyverszállításban nem vesz részt, tűzszünet és béketárgyalás kell ahhoz, hogy véget érjen az orosz-ukrán háború. De a NATO-tagállamok felfegyverkezését támogatják, viszont csak védelmi céllal lehet katonákat a keleti határra vezényelni.

Azt is elmondta, hogy

Jövő héten tárgyalja majd az Országgyűlés a Fidesz által készített békehatározatot is.

Egyelőre még nem döntötték el, ki lesz a Fidesz-KDNP főpolgármesterjelöltje. Az ársapkák mellett is kiállt, a kormány továbbra is folytatni fogja az infláció mérséklésére hozott intézkedéseit, nyáron ugrásszerű csökkenésre számít.

Hétfőn szavaznak a finnek NATO-csatlakozásáról az Országgyűlésben, Gulyás reméli, hogy hamarosan a svédek kérdésében is sikerül megegyezniük. Reális, hogy ez még tavasszal megtörténik.

A miniszter szerint nincs semmilyen jogi alapja annak, hogy továbbra is csúszik a pénz.

A szigorúbb gyermekvédelmi törvény legkésőbb nyáron érkezik.

Arról is beszélt, hogy tiszteletben tartják azoknak az orvosoknak a döntését, akik a Magyar Orvosi Kamarában akarnak maradni. Eddig ezt 22 ezer orvos jelezte.

Szerinte nagymagyarországos zászlót is be lehet vinni a stadionokba.

Kérdésre azt is elmondta, hogy mivel a nemzetbiztonsági szervek egyelőre nem jelezték, hogy kockázatos lenne a TikTok, ezért a kormány még nem foglalkozik a kérdéssel.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!