A színész veje adott tájékoztatást az állapotáról. A szakértő szerint a rendszer magas szintű szervezetlenségére vall az, ami Gálvölgyivel történt.


Továbbra sincs túl az életveszélyen Gálvölgyi János, ezt a színész veje, Kövesdi Péter közölte telefonon az ATV Híradó megkeresésére.

Soós Andrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a mentősök bére a feladataikhoz képest rendkívül alacsony, emiatt pedig annyi többletmunkát vállalnak, hogy az már rontja az ítélőképességüket, amikor egy adott helyzetben döntést kell hozni.

- mondta a Gálvölgyivel történtekről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

Gálvölgyi Jánost a családtagjai szállították kórházba múlt hét szerdán, miután hosszú várakozás után sem érkezett hozzá mentő. A színészt jelenleg a Semmelweis Egyetem Klinikáján ápolják, tüdőembóliát diagnosztizáltak nála.

Az Országos Mentőszolgálat vizsgálata szerint a mentésirányító hibázott, amikor az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Ezt követően Pintér Sándor belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el, a mentésirányítás munkáját visszamenőlegesen fogják ellenőrzni május elseje és tizedike között.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!