A kánikulában megugrott vízhasználat kikezdi az öreg csöveket. A Fővárosi Vízművek fejlesztene, de se pénz, se munkaerő nincs elég.


Sorra törnek el az elöregedett vízcsövek a nagyobb budapesti lakótelepeken – írja Facebook-oldalán a Fővárosi Vízművek. Ahogy fogalmaznak:

Arról is beszámoltak, hogy hétfő este egyszerre összesen 44 helyen kellett volna hibát elhárítaniuk, ami a munkaerőhiány miatt nem sikerülhetett mindenhol. Azt írják: Budapesten sehol nem alakulhat ki az egyes agglomerációs településeken jellemző tartós vízhiány, ugyanakkor a hétfő esti esetek közül hatnál időszakos vízhiány lépett fel.

Arról is írnak, hogy jobb volna teljesen új hálózatot telepíteni a meglévő folyamatos javítása helyett, de „ahhoz, hogy a víz mindenhol folyjon a csapból, számos szakember összehangolt, 0-24 órában végzett, folyamatos munkáján kívül egy óriási rendszer üzemeltetésére és fenntartására van szükség: a 756 parti szűrésű kúttól kezdve a gépházakig, víztárolókig és víztornyokig, egészen a több mint 5600 kilométer hosszú hálózatig”.

Azt is közlik: 1 liter ivóvíz akár a 10. emeletre is házhoz szállítva a nap 24 órájában, kevesebb mint 22 fillér. „Már ha valaki még emlékszik rá, mi is az a fillér” – jegyzik meg. Hozzáteszik: „csak a rendszer üzemeltetéséhez elképzelhetetlenül szükséges nagy mennyiségű energia ára az egekbe szökött időközben”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!