"Miskolcon több ezer, akár több tízezer embert érint az elzárt víz okozta kellemetlenség, úgy tudjuk, az Avas - Győri kapu - Újgyőri főtér - Vologda - Vörösmarty városrészeken kedd-szerda-csütörtökre karbantartást szerveztek" - tudta meg az Index.

A portál információi szerint a munkálatokat végül csütörtökön este fejezték be, ugyanakkor egészen addig nem volt meleg víz, de ezen felül rengeteg csőtörés volt azon a környéken, így a vizet teljesen el kellett zárni.

Tehát, szombat déltől nincs víz a város fent említett részein, kivéve Vologda városrészben, ahol vasárnap reggelre már helyreállt a rendszer. Az Index korábban beszélt egy helyi szocialista képviselővel, Bazin Leventével, aki szerint

11 helyen történt csőtörés és bár keresték a vízügyet, válaszként csak azt kapták, hogy nincs elég ember a hibák kijavítására.

A portál információi szerint több Facebook-csoportban és privát oldalakon is írtak a problémáról a helyiek.

Az Index megkereste a Miskolci Vízmű Kft.-t is, ahonnan azt a választ kapták, hogy 3 csőtörést regisztráltak. Válaszuk szerint a csőtörések az utóbbi időszak időjárása, a villámárvizek és az azt követő hőség miatt történhettek. Válaszukban azt is hozzátették, hogy a hiba elhárításán már dolgoznak a szakemberek, és "a csőtörések javításának időszakára, az adott szakasz kizárása szükséges, ez a legnagyobb hiba esetén 5 utcát érint időszakosan. A hibajavítás időszakára a területeken lajtkocsiból vízszolgáltatást nyújtunk."

A Miskolci Vízmű Kft. szerint a munkálatok még ma befejeződnek, a város többi részén pedig zavartalan az ivóvíz ellátás.