Sokáig úgy tűnt, hogy sikerül időben kimenteni Alit a szorult helyzetből. A fiú 38 óra közös küzdelem után adta fel a harcot.


Szívfacsaró beszámolót posztolt a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egy 38 órán át tartó mentésről a törökországi földrengés helyszínéről. Egy 15 éves fiú életéért küzdöttek több mint másfél napig, de végül nem tudták időben kimenteni Alit.

„Ali családjával egy 5 emeletes épület harmadik emeleti lakásában laktak, amikor a földrengés történt. A ház összedőlésének a pillanatában már a lépcsőházban voltak, így az egész család 2-3 négyzetméteren helyezkedett el a végzetes pillanatban. A katasztrófa után 32 órával találtuk meg a családot egy igazán méltatlan helyzetben. Egymáson átesve, összeszorulva, egymásba akadva, födémek által összenyomva találtunk rájuk 6-7 méter mélyen” – írják a bejegyzésben.

Amikor rájuk találtak, a család tagjai közül hárman még életben voltak. A haldokló édesapa teste elzárta az utat a gyerekekhez, ezért kerülőutat kellett keresni. Időközben azonban Ali lánytestvére is meghalt. A negyedik rokonuk holtteste ugyancsak a fiún feküdt.

– olvasható a szomorú posztban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!