Kivitte a ház elé, a levegőre tizenöt hónapos kisfiát a huszonöt éves Archana Choudhary vasárnap délután az India középső részén fekvő Madhya Pradesh államban. A közeli bokrokból egy tigris ugrott ki, fogaival megragadta a gyerek fejét és megpróbálta elragadni - írja a helyi sajtóra hivatkozva a BBC.


A fiatal anya sikítozni kezdett és rávetette magát a ragadozóra. A falusiak szerencsére hamar meghallották a segélykiáltásokat, így néhány perc múlva, botokkal felfegyverkezve a helyszínre siettek és elüldözték a ragadozót.

A kisfiút és az édesanyját kórházba szállították. Bár mindketten súlyosan megsérültek és intenzív osztályon ápolják őket, az orvosaik szerint túl fogják élni a támadást. A gyerek a fején sérült meg, míg az édesanyjának a hasán ejtettek mély sebeket a tigris karmai, illetve a ragadozó a nő tüdejét is kilyukasztotta.

Az incidens a Bandhavgar tigrisrezervátum közelében történt. Indiában egyre több a hasonló eset, nem csak ragadozók, de elefántok is egyre gyakrabban merészkednek be lakott területekre, ahol letiporják a vetést. Szakértők szerint a problémát az okozza, hogy az emberek terjeszkedése miatt egyre kevesebb hely jut az állatoknak, így azok kénytelenek bemerészkedni a falvakba.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!