A város önkormányzata a novemberi ülésén tárgyalt erről. A Fidesz képviselői támogatták, Márki-Zay Péter polgármester és az ő oldalán állók pedig elutasították az egyház követeléseit.


Hódmezővásárhely belvárosának egy részét a saját tulajdonába akarja venni a református egyház - írta meg a Telex szegedi tudósítója.

Az Ótemplomi Református Egyházközség a város főteréből, illetve az ahhoz csatlakozó utcából mintegy 1600 négyzetméteres részt akarja a saját tulajdonába venni.

A város önkormányzata a novemberi ülésén megtárgyalta volna mindezt, de az egyház újabb iratokat nyújtott be a követelései alátámasztására, és az iratok elemzésére már nem volt elég idő, ezért az aljegyző javaslatára levették a témát a napirendről.

Kiderült, hogy az ülésen a Fidesz képviselői támogatták, Márki-Zay Péter polgármester és az ő oldalán állók pedig elutasították az egyház követeléseit.

A polgármester szerint felháborító, hogy a Kossuth térnek olyan részére adták be az igényt a reformátusok, amely egy épülő parkolóház könnyű megközelítéséhez és kétoldali megkerüléséhez is fontos lenne.

– jelentette ki Márki-Zay Péter.

(via 24.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!