Tóth László korábban a Belügyminisztérium helyettes államtitkárakánt dolgozott. A személyéről szóló bizalmi szavazáson a főorvosok több mint kétharmada ellene voksolt.


Elfogadhatatlannak tartja a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara az intézmény élére alig három hónapja kinevezett főigazgató vezetési stílusát és erről az Országos Kórházi Főigazgatót is értesítették - írja a Népszava.

A korábban a Belügyminisztérium helyettes államtitkárakánt dolgozó Tóth László március elején váltotta a nyugdíjba vonuló Sásdi Antalt.

Több szerződéses munkaviszonyban álló orvos nem kapta meg a neki járó bért sem, emiatt távoztak a kórházból, ahol így kevesebb műtétet tudtak elvégezni.

Végül a főorvosi kar május 25-én délutánra egy rendkívüli főorvosi értekezletre hívta az új főigazgatót, ám ő aznap reggel egy délelőtti időpontot hirdetett meg. Az egyik résztvevő arról beszélt a lapnak, hogy „parázs vita zajlott” a megbeszélésen.

A Népszava értesülése szerint a fórumot követően Tóth Lászlót meghallgatta az irányító Dél-pesti Centrum kórház menedzsmentje és az országos kórházi főigazgató is.

A lap kereste a főigazgatót az ügyben, azonban nem sikerült elérniük. Később egy közlemény jelent meg OKFÖ honlapján, amely szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének utasítására a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet tényfeltáró vizsgálatot indított az irányítása alá tartozó Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézetben, melynek célja a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárása.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!