Az intézmény műtőiben olykor 38 fokban kellett volna dolgozni, volt olyan hét, hogy alig néhány osztály működött.


Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, lemondott Tóth László, a budapesti Péterfy utcai kórház főigazgatója, miután többen kritizálták vezetési stílusát, agresszív fellépését és megosztó mondatait.

Most a Népszava kiderítette, hogy az intézményben ennél is súlyosabb problémák voltak. A lap információi szerint szombaton és vasárnap több mint 30 főorvost hallgattak meg a kialakult és már a betegellátást veszélyeztető körülményekről. Úgy tudják, már az Országos Mentőszolgálat is fölkészült arra az eshetőségre, ha a Péterfyben az ellátás összeomlik, és az ott ellátandó betegeket más intézményekbe kell vinniük.

Erre végül nem került sor, de az már korábban kiderült: a műtőblokk helyiségeinek hibáit hiába jelezték a főigazgatónak ezek orvoslására nem történt semmi. Sőt, egy másik emeleten lévő tartalék műtő már zajló felújítását is leállították. A műtőblokkban március óta nem működött a klímaberendezés, ezért

Ezt nem vállalták, mert ilyen melegben romlik a műtőorvosok koncentrációs képessége, és a szövődmények, sebfertőzések kockázata is megnövekszik.

Egy csőtörés miatt a nőgyógyászati műtők is használhatatlanná váltak,

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFÖ) a Népszavának azt írta: „a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézetben lefolytatott vizsgálat lezárult, ennek eredményeképpen szervezeti problémákat tártak fel a DPC munkatársai. (...) Folyamatban van egy olyan szervezeti struktúra kialakítása, amely magas szinten támogatja az intézményben dolgozó kollégák munkavégzését és a minőségi betegellátást. Ezen struktúra kialakításának egyik meghatározó lépése kollégáink meghallgatása. A műtők működését könnyen elhárítható műszaki zavarok akadályozták, ezek megszüntetése megtörtént, így a betegellátás zavartalanul folytatódhat.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!