Erzsébetváros ellenzéki polgármestere szerint a kormány feladata lenne az orvoshiány kezelése. A kórház új főigazgatója egy értekezleten "fehérgalléros bűnözőknek" nevezte az orvosokat, ami miatt a főorvosi kar fellázadt ellene.


November végéig az orvoshiány miatt szünetelni fog a kardiológiai szakrendelés a Péterfy Sándor utcai kórházban - ezt a tájékoztatást kapta a kórháztól Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere, miután többen jelezték neki, hogy valamilyen probléma van a szakrendelés körül.

A Demokratikus Koalíció politikusa a Facebook-oldalán megosztott posztjában ennek kapcsán arról ír, hogy az önkormányzat 2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtott a kórháznak, segítettek a különböző felújításokban, illetve hozzájárultak az eszközök beszerzéséhez, az orvoshiányt azonban már nem tudják megoldani, mivel ez a kormány feladata lenne.

- zárul Niedelmüller Péter bejegyzése.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, fellázadt az új főigazgató ellen a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara, miután Tóth László "fehérgalléros bűnözőknek" nevezte az orvosokat az egyik értékezleten. A személyéről szóló bizalmi szavazáson a főorvosok több mint kétharmada ellene voksolt.

(via Népszava)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!