Urológia, bőrgyógyászati és allergológiai szakrendelés sincs jelenleg a kisvárdai kórházban - írja az atv.hu. A kórház ezt azzal magyarázza, hogy mivel az intézmény működését átvette a görög katolikus egyház, így most új működési engedély vált szükségessé, és van olyan szakrendelés, amit egyelőre emiatt szüneteltetni kell.


Az intézmény azt ígérte: folyamatosan azon dolgoznak, hogy a normális szakrendelés visszaálljon, és senkinek ne kelljen más városba utazni ellátásért. Gőzerővel keresik például az orvosokat, hisz belőlük is hiány van a kórházban.

Vannak olyanok, akiknek akár ötven kilométert is utazniuk kell, hogy a katéterüket kicseréljék, ami egyébként nagyjából egy öt perces művelet lenne.

Például az urológiát a Jósa András kórház látja el. Az ottani szakorvosok látták el eddig is és ezentúl is ők fogják ellátni ezeket a betegeket, ez az ellátásunk szünetel. A gyermek-tüdőgyógyászati kollégánk betegség miatt nem volt, nem tudta ezt a rendelést vinni, de holnaptól ő újra rendel, bőrgyógyászati kollégát pedig most keresünk

- mondta az ATV-nek Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!