A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába vasárnap este fél 10 körül érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián térnél közlekedő 1-es villamoson egy férfi fegyverrel hadonászik és ráfogta az egyik utasra is.

Az óbudai rendőrök öt perc alatt a helyszínre értek, a férfit - aki a Vörösvári úton leszállt a villamosról – a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél elfogták. A járőrök az 53 éves budapesti P. Zsoltnál megtalálták a gáz- és riasztófegyvert is.

A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy P. Zsolt a villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egyik egy utas.

Az 53 éves férfi ekkor övtáskájából elővette a fegyvert, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Az eset során senki nem sérült meg, a férfi a fegyverrel nem lőtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságára előállított P. Zsolt ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt indítottak nyomozást, elszámoltatása folyamatban van.

hirdetés

Egy korábbi, hasonló eset:

Illusztráció: Wikipédia / Készítette: Albert Lugosi, CC BY 2.0


hirdetés