Levente azt hitte, hogy egy lánnyal csetel. A fiúnak azután súlyosbodtak a pszichés problémái, hogy elvesztette a nagyszüleit.


A 17 éves Levente lövöldözésre készült egykori iskolájában, azonban amikor terveit egy internetes csoportban megosztotta, egy fedett rendőr lebuktatta - derült ki az RTL Házon Kívül című műsorából.

Lichy József, a fiú védőügyvédje szerint csak az előkészületnek az előkészülete valósult meg, hiszen Leventének nem volt még fegyvere sem, nem is tudott volna hozzájutni, mivel a szobájából is alig mozdult ki.

Az ügyvéd szerint inkább arról lehetett szó, hogy a fiú egy olyan internetes csoport tagja lett, amelyben szinte szektaszerűen bálványozzák az iskolai lövöldözőket, ennek a csoportnak akarhatott megfelelni Levente, amikor kiposztolta, hogy ő is gyilkolni készül egykori általános iskolájában.

A finn hatóságok lettek figyelmesek erre a bejegyzésre, amiről azonnal értesítették a magyar kollégáikat, akik egy fedett nyomozó segítségével buktatták le Leventét, miután a fiú azt hitte, hogy egy lánnyal csetel.

- mondta az ügyvéd.

Az RTL-nek nyilatkozó szakértők megosztottak voltak abban a kérdésben, hogy indokolt volt-e a TEK páncélozott járművekkel és állig felfegyverzett rendőrökkel való fellépése az őrizetbevétel során.

Végh József kriminálpszichológus szerint indokolt volt a TEK ilyen erejű fellépése, mert ennek elrettentő hatása lehet a jövőben, így nem alakulhat ki a magyar bűnözési kultúrában ez a fajta bűncselekménytípus. Lichy József ezzel szemben úgy gondolja, hogy az akciót a szükségesnél túlzóbb módon hajtották végre.

A fiú ráadásul két éve magántanuló, így teljesen elzárva élt a diáktársaktól, valamint a külvilágtól is, ez sem könnyített a helyzetén.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!