Édesanyja szerint fiát mindig is nagyon érdekelték a fegyverek. Levente a depressziója miatt magántanuló volt és pszichológushoz is járt. A finnek szóltak róla a magyar rendőröknek.


Először a finn hatóságok észlelték, hogy a múlt héten letartóztatott miskolci fiatal külföldiekkel chatel az iskolai ámokfutás témakörében, ezután csalták csapdába a magyar nyomozók Leventét, aki azt hitte, hogy egy lánnyal chatel - mondta el az RTL Reggeli című műsorában Lichy József, a 17 éves fiú ügyvédje.

Az ügyvéd szerint óriási jelentősége lesz annak, hogy mit mond majd el a fiúról a pszichológiai, pszichiátriai szakvélemény a beszámíthatósági képesség tekintetében, mivel amennyiben bebizonyosodik, hogy nem beszámítható, akkor hosszú évekre elzárhatják a társadalomtól. Leventét jelenleg emberölés előkészületével vádolja az ügyészség, ami egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel jár.

Henrietta nagyon aggódik a fia miatt, mivel vasárnap óta semmit nem hallott róla, szerinte tény, hogy segítségre van szüksége, de nem ilyen fajtára, mint amit jelenleg kap. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy hónapra elrendelte a 17 éves fiú letartoztatását, mivel feltételezhető, hogy tárgyi bizonyítékokat semmisítene meg vagy rejtene el, illetve annak a veszélye is fennáll, hogy az előkészített bűncselekményt véghez is vinné.

Levente 50 diák kivégzését tervezte a volt általános iskolájában, a fiú egy közösségi oldalon azt is pontosan felvázolta, hogyan hatolna be az épületbe, illetve hogy az esetlegesen ellen fellépő gondnokkal szemben is fegyvert használna. Ezután azt tervezte, hogy a helyszínre kiérkező rendőrökkel tűzharcba keveredik, amely során lelövik majd őt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!