Császár-Nagy Noémi szerint sem lehetett szó önvédelemről. Szerinte Császár Zsolt gyilkosa eddig élete nagy részét fiatalkorúak börtönében töltötte.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai Phoenixben meggyilkolták Bagdy Emőke országosan ismert klinikai szakpszichológus fiát. Császár Zsoltot egy 18 éves férfi, Yaalijah E. Jackson késelte meg, minden bizonnyal egy vagy több társa segítségével.

A Blikknek most nyilatkozott dr. Császár-Nagy Noémi, Zsolt ikertestvére. Mint elmondta: „A vallomás egy többszörösen visszaeső, éppen próbaidőre kiengedett, már másokat is bántalmazott ember hazugságait tartalmazza, nincs összefüggésben a tényekkel”. Erről korábban maga Bagdy Emőke is nyilatkozott a lapnak. A testvér hozzátette: „Ez a férfi egész életét intézetekben töltötte, főként fiatalkorúak börtönében.

„Csak egy öreg autó és egy mobil megszerzése volt a céljuk” – állította az okokról Császár-Nagy Noémi.

Noémi az egyetlen, aki belenézhet a nyomozati iratokba, az már most látszik, hogy a gyilkos vallomása, miszerint önvédelemből szúrta meg Zsoltot, nem áll meg a lábán.

– állítja az áldozat ikertestvére.

Császár-Nagy Noémi elmondta azt is: rá hárult az a feladat, hogy hazahozassa Zsolt holttestét. A procedúrát bonyolítja, hogy az 53 éves férfi magyar-amerikai kettős állampolgár volt. „Csak én járhatok el az ügyben, mert én vagyok az egyetlen közvetlen hozzátartozó. A 83 éves édesanyám nem terhelhető azzal, hogy utazzon 27 órát, szálljon át kétszer, tárgyaljon a kórboncnokokkal és a hivatalokkal” – nyilatkozta a Blikknek a nő.

Testvéréről megemlékezve elmesélte: „Kivételes memóriája volt, amit elolvasott, fejből vissza tudta mondani. Ezzel is lenyűgözött mindenkit. Ha bármilyen teológiai kérdés felmerült, szóról-szóra idézte a Bibliát vagy bármely írást”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!