Mutatjuk azt is, honnan lehet letölteni a Kövér Lászlónak címzett dokumentumot. Novák ezzel hivatalosan is véget vet az elnökségének, már csak a parlamentnek kell elfogadnia a döntést.


Szombati bejelentését követően hivatalosan is lemondott a köztársasági elnöki posztjáról Novák Katalin. Novák a lemondó levelét Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének küldte, benne pedig a teljes Országgyűlést megszólítja. A levél tömören így szól:

A levél ugyan még vasárnap kelt, de csak hétfőn nyújtották be. A történelminek is mondható dokumentumot bárki letöltheti a Parlament honlapjáról.

A törvény szerint Novák lemondásának érvényességéhez a parlament elfogadó nyilatkozata szükséges. A képviselők 15 napon belül akár arra is kérhetik a köztársasági elnököt, hogy újból fontolja meg elhatározását, de ha kitart korábbi döntése mellett, mást már nem tehet az Országgyűlés, el kell fogadnia azt. Vasárnap Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt a közmédiának, hogy nincsenek kételyei afelől, hogy elfogadja a parlament a lemondást. Erre február 26-án a tavaszi ülésszak első napján sor kerülhet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!