Nem feszegeti az áldozatok cserbenhagyását, amely sokszor szóba került a kegyelemmel kapcsolatban, ahogy a politikai felelősség kérdésére sem tér ki.


A Fidesz első számú megmondóembere, Bayer Zsolt is megszólalt a Novák-ügyben. A Magyar Nemzet hasábjain, hogy ahogy az Orbán Viktor megszólalása után várható volt, ő is, igazodva a párt irányvonalához, azt hangsúlyozza, hogy

Válaszokat vár Nováktól, mert, mint írja, „a köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia, és el kell mondania, mit miért tett. Meg kell indokolnia döntését, el kell mondania, ki és milyen indokkal kért kegyelmet, s ő milyen megfontolások alapján döntött úgy, ahogy. Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség. Ezt várjuk. És tőle várjuk.

A cikk hangvétele ennek ellenére alapvetően lojális. Nem feszegeti az áldozatok cserbenhagyását, amely sokszor szóba került a kegyelemmel kapcsolatban, ahogy a politikai felelősség kérdésére sem tér ki. Sőt, világossá teszi, hogy bízik az elnökben, azonban „mindez nem menti fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól.

Tisztelt köztársasági elnök asszony! Várjuk a válaszokat.

Mindemellett felemlegeti Kőszeg Ferenc elhíresült Partizán interjúját is, és végezetül kijelenti, hogy a szerinte „minden morális alap nélkül felháborodók” és a kegyelmi ügy botrányos ügyében a kormány tesz rendet,

– zárja sorait Bayer.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!