Mint arról mi is beszámoltunk, Bayer Zsolt a Háttérkép című műsorában a Szájer-ügy kapcsán megemlítette, hogy "egykor volt barátunk, harcostársunk [...] a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül, röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak".

Az ügy miatt Szabó Tímea, a Párbeszéd párt frakcióvezetője és társelnöke közölte, hogy feljelentést tesz az ügyben, mert állítása szerint „hogy ilyen szinten eltűrjék a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményt, a legkiszolgáltatottabbak ocsmány bántalmazását, az több mint vérlázító”.

A Magyar Hang is perelni fog, mert a Pesti Srácok az ő egyik munkatársukkal azonosította Bayer Zsolt egykori "harcostársát". A hetilap főszerkesztője a hvg.hu-nak azt mondta: "Nyilván ég a revansvágy a kormányhoz közel álló emberekben arra, hogy bosszút álljanak, amiért Szájer József viselkedése az egész magyar kormányt nevetségessé tette egész Európában. Bayer Zsolt mindenfajta bizonyíték nélkül próbálta munkatársunkat hamis színben beállítani, jogi lépéseket tervezünk az ügyben".

A hvg.hu több jogászt is megkérdezett arról, hogy ha valakinek tudomására jut egy pedofil bűncselekmény, köteles-e azt jelezni a hatóságoknak. Mint kiderült,

hirdetés

a Büntető törvénykönyv szerint nem kötelező a hatóságokhoz fordulni ilyen esetben, mert ez nem minősül bűnpártolásnak. Csak a korrupció, terrorizmus vagy emberrablás esetén van következménye a feljelentés elmulasztásának, szexuális jellegű bűncselekményeknél nincs retorzió.


hirdetés