Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A fogyókúra egyáltalán nem egy könnyű dolog, akkor sem, ha csak pár plusz kilótól szeretnél megszabadulni. Nap, mint nap számos olyan dolgot követünk el, amely egyáltalán nincs segítségünkre a plusz kilók elleni küzdelemben, sőt.

Egészségesen étkezel, tornázol és mégsem tudsz fogyni? Vedd számba a napirended, lehet, hogy alábbi tényezők miatt nem tudsz megszabadulni a súlyfeleslegtől.

1. Nem eszel nyugodt körülmények között

Ha nem csak az étkezésre figyelsz, fennáll annak a veszélye is akár, hogy sokkal többet eszel, mint amennyit szeretnél, úgy, hogy közben észre sem veszed. Soha ne egyél tévézés vagy internetezés közben.

2. Nincs elég akaraterőd

Előfordul, hogy rossz napod van, vagy csak egyszerűen lemerülsz, és nem fordítasz kellő figyelmet arra, hogy mit eszel. Így csúsznak be néha az egészségtelen ételek, a nassolás.

3. Stressz

Feszült időszakban hajlamosabb lehetsz a nassolásra, ilyenkor egy nagy tábla csokival, vagy akár süteménnyel, fagylalttal jutalmazod magad. Ez a kis kilengés bizony hozzásegít ahhoz, hogy ne tudj megszabadulni a plusz kilóktól.

4. Gyors étkezés

Ha kapkodva eszel, akkor észrevétlenül sokkal többet fogsz enni, mintha szép lassan megrágnád az ételt. Fordíts legalább 15-20 percet az evésre, és koncentrálj arra, hogy szépen, lassan rágj. Így az emésztést is elősegítheted.

5. Meggondolatlan evés

Ha impulzív személyiség vagy, hajlamos lehetsz arra, hogy az egészséges étel helyett inkább az ízletest részesítsd előnyben. Márpedig a gyors, előre elkészített, feldolgozott élelmiszerek általában eléggé ízletesek ahhoz, hogy levegyenek a lábadról.

6. Csaló napok

Hiába étkezel tudatosan, ha időről-időre megengedsz magadnak egy-egy csaló napot. "Nem baj, ma megeszem ezt a két szelet tortát, holnap majd kikoplalom". Ezzel a kis engedékenységgel már elindulsz a lejtőn lefelé, és nehezen lehet onnan visszakapaszkodni. Minden nap próbálj a lehető legtudatosabban étkezni.

7. Társadalmi nyomás

Ha olyan emberek társaságában vagy legtöbbet, akik imádnak enni, akkor könnyen elcsábulhatsz te is. A nyomás hatására hajlamosabb leszel sokkal többet enni, hiszen tudat alatt arra törekszel, hogy ne lógj ki a sorból.

8. Az éhség és a fáradtság összekeveredik

Az elménk néha összekeveri ezt a két dolgot, megtörténhet, hogy nem táplálékra van szüksége a szervezetednek, hanem csupán csak egy kis pihenésre.

9. Unaloműző

Sokan hajlamosak arra, hogy unalmukban egyenek. Ha nincs valami elfoglaltságod, keress egy szórakoztató hobbit, ahelyett, hogy evéssel töltenéd el az időt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!