Aljas célból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség azzal a 64 éves, zaklatás miatt már büntetett előéletű orosházi férfi ellen, aki 2019. április 21-én savas oldattal öntötte le a lányát - írja az Ügyészség honlapja.

Az apa és lánya nem éltek együtt. Kapcsolatuk 2019-ben romlott meg végleg, mivel a férfinak pszichiátriai betegsége folytán olyan tévképzete alakult ki, hogy a fiatal nő azzal, hogy párkapcsolatot létesít, erkölcstelen életmódot folytat.

A férfi 2019. április 21-én téveszméjétől vezérelve elhatározta, hogy az autóbusszal 16 óra körül Orosházára érkező lányát megvárja, és leönti savval azért, hogy megakadályozza a jövőbeni párkapcsolatait.

A férfi korábban egy fürdőben dolgozott, ahonnan többek között hidrogén-kloridot tartalmazó, erősen savas kémhatású vizes savoldatot szerzett meg. Ezt egy fél literes műanyag palackba töltötte, majd azzal az autóbusz-állomásra ment. Amikor a lányával találkozott, megkérdezte tőle, hogy milyen okból utazott gádorosi lakóhelyéről Orosházára. A fiatal nő közölte, azért, hogy a barátjával találkozzon, erre a férfi a savas oldatot azzal az aljas céllal, hogy a nő arcát eltorzítsa, az arcára és mellkasára öntötte.

A nő egy közeli büfében levette a savval szennyezett ruháját, testrészeit pedig lemosta, de így is 8 napon túl gyógyuló súlyos mart sérüléseket szenvedett.

hirdetés

A férfi beismerte a bűncselekményt, de beszámítási képességében súlyos fokban korlátozottnak számít. A járási ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt, valamint pártfogó felügyeletét és pszichés gondozást szeretne elérni.


hirdetés