Nagyszabású építkezés kezdődött a török-iráni határon, ahol összesen 295 kilométer hosszú fal megépítését tervezi Törökország, hogy megakadályozza a menekültek, elsősorban a tálibok hatalamátvétele miatt menekülő afgánok beáramlását az országba. A beruházást a szíriai utáni újabb menekülthullámtól tartva kezde el a Recep Tayyip Erdoğan vezette Törökország.

Az AFP hírügynökség videót is közölt a már elkezdett építkezésről. Mint írták, egyelőre egy 5 kilométeres, szögesdrótokkal és árkokkal megerősített szakasz építése zajlik, ám a törökök összesen 295 kilométer hosszúra tervezik az építméányt.

VIDEO: Turkey is building a wall along its border with Iran to prevent a new influx of refugees, mainly from Afghanistan as the Taliban take over the country.

For now, a 5km section is under construction but Turkey is aiming to build a 295km-long wall on its Iranian border pic.twitter.com/YJAZgUOEGa

- AFP News Agency (@AFP) August 17, 2021

Kapcsolódó

Visszatér a középkor Afganisztánban, vagy a tálibok megváltoztak?

Az afgán kormány kártyavárként omlott össze vasárnapra, az államfő valószínűleg Tádzsikisztánba menekült, a tálibok bevonultak a fővárosba. Mi lesz most Afganisztánban, és mire számíthat a világ a fundamentalista szervezettől az elkövetkező időben?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!